centre de excelenta

CENTRE REGIONALE

Iasi – Spitalul Clinic de Obstretica-Ginecologie Cuza Voda

  • Cea mai mare maternitate din tara
  • Cel mai mare numar de nasteri
  • Media nasterilor pe zi  - 20 de nasteri
  • Sectie de neonatologie certificata ISO

1951 este anul de apogeu, cand spitalul a fost unificat si a capatat numele de Spitalul Unificat de Ginecologie si Obstetrica Iasi ajungand la 260 paturi. De-a lungul timpului, unitatea s-a extins. S-au construit cladiri moderne - corpul A cu sase nivele, in prezent spitalul se denumeste - Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Cuza Voda” Iasi (450 paturi) si trei clinici universitare.
In anul 2004 prin infiintarea Centrului regional de terapie intensiva neonatala, spitalul a devenit Unitate de nivel III pentru serviciile de obstetrica-ginecologie si nou-nascuti. Pentru mai multe detalii: www.spitalcuzavodaiasi.ro

Tg Mures – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta

ISTORIA Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mures  începe în anul 1975, cand se aproba constructia noului spital sub denumirea de ,,SPITAL CLINIC CU 1200 DE PATURI SI POLICLINICA TÂRGU MURES".    
În perioada urmatoare anilor 1983 - 1995 medicina spitaliceasca mureseana se dezvolta vertiginos, mai ales în domeniile specifice de excelenţă a chirurgiei cardiovasculare condus de Prof.Dr.Radu Deac, a urologiei conduse de prof.Dr.Dorin Nicolescu si Prof.Dr.Radu Boja, al nefrologiei condus de Conf.Dr.Grigore Dogaru.

În anul 1991 intr în functiune primul tomograf computerizat, seful Laboratorului: Prof.Dr.Grigore Stanciu, iar în anul 2002 al doilea CT care se instaleaz la Spitalul municipal, în anul 2002 intra în functiune primul RMN  (rezonanţă magnetic nucleara, iar în anul 2003 al doilea tomograf computerizat în cadrul Spitalului județean.
Lupta pentru viata, aceasta este misiunea spitalului, a medicilor si a tuturor angajatilor din Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă Târgu - Mures. Angajamentul a fost de la bun inceput si va ramane unul singur: sa fie cei mai buni pentru o viata mai buna.

Odata cu înfiintarea acestui spital medicina mureseana a cunoscut o nouă etapa. Continua cercetare stiintifica a cadrelor universitare de la Universitatea de Medicina si Farmacie, studiul tinerilor medici in clinicile si sectiile spitalului, permanenta cautare prin perpetuarea relatilor interne si internationale sunt izvoarele performantelor deosebite pe care medicina mureseana le-a inregistrat aici, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Targu - Mures.
Mai multe detalii pe http://www.spitjudms.ro

Bucuresti – Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca

Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca are 725 de paturi distribuite în 16 sectii ce acopera un spectru foarte larg de specialitati: medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, toxicologie clinica, neurologie, hemodializa, chirurgie generala, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie cardiaca si a vaselor mari, neurochirurgie, ortopedie si traumatologie, anestezie, terapie intensiva, oricând gata sa acorde asistenta de urgenta tuturor celor ce au nevoie. De asemenea exista cabinete de consultatii si pentru alte specialitati: ORL, oftalmologie, ginecologie, dermatologie, psihiatrie, chirurgie maxilo-faciala, recuperare, medicina fizica si balneologie.

Structura spitalului include UPU-SMURD - acordarea asistentei medicale de urgenta cu elicopterul achizitionat de Ministerul Sanatatii. Este asigurat un echipaj de interventie pentru elicopter 24 de ore din 24. Se asigura transportul medicalizat pentru: persoanele provenite din accidente grave aflate în pericol vital, pacienti aflati în stare critica în localitati mici sau izolate, pacienti critici carora nu li se poate acorda asistenta corespunzatoare cazurilor respective, se poate asigura transportul organelor pentru transplant, se poate participa la misiunile de cautare-salvare si la misiuni cu caracter umanitar.
La acestea se adauga posibilitatile de investigare cu aparatura de ultima generatie:

  • Laborator radiologie si imagistica medicala: radiologie (clasica si digitala), CT, RMN, ecografie
  • Laborator explorari functionale invazive: angiografie si cateterism cardiac
  • Laborator endoscopie
  • Laborator analize medicale
  • Laborator anatomie patologica
  • Chirurgie Robotica

Pentru mai multe detalii, accesati pagina de web a institutiei http://www.urgentafloreasca.ro/

Centrul National de Excelenta - SCOALA NATIONALA DE SANATATE PUBLICA SI MANAGEMENT SANITAR (SNSPMS)

Scopul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti este de a se implica activ in formularea strategiilor si politicilor de reforma in vederea cresterii eficacitatii si eficientei serviciilor de sanatate.
SNSPMS este o institutie publica cu traditie in formare, cercetare si consultanta in sanatate publica si managementul serviciilor de sanatate. Este specializata in programe de formare post-universitara in domeniul sanatatii publice, managementului si administratiei serviciilor de sanatate si asigura acreditarea, organizarea si certificarea programelor de educatie medicala continua si dezvoltare profesionala pentru personalul din sistemul sanitar. De asemenea, este recunoscuta pentru activitati de cercetare stiintifica si operationala in sanatate, dezvoltarea de programe de promovare a sanatatii, si asistenta tehnica in domeniul managementului serviciilor de sanatate.

Scoala Nationala de Sanatate Publica Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar contribuie la cresterea performantei serviciilor de ingrijiri de sanatate si imbunatatirea starii de sanatate a populatiei Romaniei, prin:
- furnizare de cursuri postuniversitare şi de educatie medicala continua care determina cresterea capacitatii manageriale a specialistilor si decidentilor din sanatate
- organizarea de programe de dezvoltare profesionala specifice care duc la cresterea performantei specialistilor din sistemul de sanatate
- servicii de consultanta si asistenta tehnica pentru decidentii si furnizorii de servicii din sanatate oferite in vederea optimizarii politicilor si serviciilor de sanatate
- studii de cercetare a caror rezultate constituie dovezi stiintifice ce contribuie la cresterea nivelului de cunostinte in domeniul sanatatii
- derularea de programe de promovare a sanatatii cu rol in responsabilizarea si cresterea nivelului de educatie pentru sanatate a populatiei

Viziunea SNSPMS este aceea de a deveni un centru de excelenta in sanatate publica si management, la nivel national si international, pentru urmatoarele domenii: formare, cercetare, consultanta si asistenta tehnica, si dezvoltare profesionala a profesionistilor din sanatate.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul institutiei, accesand link-ul: www.snspms.ro